Odbojkaši Spartaka (Foto: Nemanja Vasiljević)
Odbojkaši Spartaka (Foto: Nemanja Vasiljević)

Spartak se izdigao iz pepela, vezao tri sjajna seta i izborio majstoricu sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 22:13

Posle spektakla na Banjici snažan odgovor Subotičana u revanšu, vrhunska partija talentovanog Pakistanca Murada Kana

Vojvodina je u dominantnom maniru izborila plasman u finale, ali će još morati da sačeka na rivala u borbi za titulu. Odbojkaši Spartaka iz Subotice revanširali su se Crvenoj zvezdi u drugom susretu polufinala, posle izgubljenog prvog seta odigrali sjajno naredna tri i izborili majstoricu u Beogradu - 3:1 (22:25, 25:18, 25:13, 25:16).

Blistao je talentovani Pakistanac iz redova Spartaka, mladi Murad Kan. Susret je okončao sa 25 poena i pokazao da je velika uzdanica subotičke ekipe. Sa druge strane novo sjajno izdanje Nikole Meljanca nije bilo dovoljno da crveno-beli pruže ozbiljniji otpor. Osvojio je 22 poena i najavio sjajan obračun korektora i u odlučujućem meču.

Izabrane vesti

Spektakularna borba vodila se pre nekoliko dana na Banjici. Iako su odbojkaši Zvezde ligaški deo okončali na prvom mestu, Spartak je kao petoplasirani bio na dobrom putu da iz iznenadi. Propustili su Subotičani nekoliko prilika da reše pitanje pobednika na Banjici, da bi crveno-beli posle 25:23 u petom setu stigli do prednosti u seriji.

Večeras su dobili prvi set i dodatnu sakrili pogleda Spartaku ka polufinalu. Ipak, nošeni podrškom sa tribina Subotičani su pronašli novu snagu, podigli broj obrtaja i za 25 minuta u drugom setu daleko lakše od očekivanog stigli do izjednačenja (25:18).

U trećem setu su obrisali parket sa odbojkašima Zvezde. Dobili ga sa 25:13 i najavili potpuni preokret i povratka u trku za finale. Nastavili su sa sjajnom igrom i u četvrtom setu izabranici Ivice Jevtića, nisu ni dozvolili rivalu da pomisli o odlasku u peti, gde bi bez dileme sve karte bile otvorene. Na kraju 25:16 za 3:1. Čeka nas majstorica za tri dana u glavnom gradu. Zbog svega viđenog, spektakl je zagarantovan.

POLUFINALE PLEJ-OFA U SUPERLIGI SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Partizan - Vojvodina 0:3 (prvi meč 0:3)

Spartak Subotica - Crvena zvezda 3:1 (prvi meč 2:3)

*polufinalna serija se igra na dve pobede, eventualne majstorice na programu u utorak


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara